(Lukupäiväkirjaan) L.M. Montgomery; Anna omassa kodissaan

Ja Anna-sarjan läpi lukeminen jatkuu. Olen jo kirjoittanut edellisistä kirjoista eikä niistäkään ole kovinkaan kauaa aikaa, joten tästä merkinnästä saattaa tulla hieman lyhyehkö.

Nyt olemme jo siinä pisteessä, että Anna ja Gilbert sanovat viimein toisilleen tahdon, ja suuntaavat kohti yhteistä elämää ja omaa Haavemajaansa. Kirja on kertomus nuorenparin ensimmäisistä aviovuosista, tavallisista kommelluksista ja arkisista asioista. Kirjassa tuodaan tarinaan mukaan monenmonta uutta henkilöä, ja kylän asukkaat tulevat lukijalle tutuksi vähitellen.

Anna on vielä haaveellinen oma itsensä, ei vielä liian aikuinen, mutta joutuu kohtaamaan myös hyvin raskaita asioita, ja hetkeksi myös hänen maailmansa pimenee elämän tuodessa vaikeita koettelemuksia.

Jotain ehkä kertoo ajasta, jolloin kirja on kirjoitettu, sillä vaikeat ja arat aiheet sivuutetaan loppujen lopuksi hyvin nopeasti ja kevyesti. Toisaalta, kirjat on alunperin suunnattu nuoremmille lukijoille, joten tämä ratkaisu on ehkä ollut ihan hyvä.

Mutta tämän syvällisempää tekstiä en kirjasta kyllä saa aikaan, mutta ei sitä kukaan ehkä odotakaan ;)

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...