(Lukupäiväkirjaan) L.M. Montgomery; Anna opettajana

Anna-sarjan lukeminen jatkuu hyvällä mallilla, nämä kirjat ovat mukavan helppoja ja nopeita lukea. Mieheni väittää minun lukevan liian paljon raskaista aiheista kertovia kirjoja, mutta koska täyteen hömppään en lukijana vain taivu, olen käyttänyt esimerkiksi juuri näitä Anna-kirjoja keventämään lukemisiani. Elokuun loppupuolella olen kirjannut lukupäiväkirjaani edellisen Anna-kirjan, seuraava odottaa jo pöydän kulmalla, ja yksi on vielä kesken. Eli selkeästi olen kaivannut kevennystä elämääni viime aikoina ;)
Anna on valittu Summersiden yhteiskoulun uudeksi rehtoriksi. Hyväntuulinen ja tarmokas punapää on heti valmiina kääntämään koulun vanhat periaatteet mullin mallin, mutta sitähän eivät kaikki sulata. Annan sanavalmius ja kuuluisa hymy saavat kuitenkin ihmeitä aikaan.
Anna opettajana on julkaistu alkukielellä jo vuonna 1936, mutta se on suomennettu vasta vuonna 2002. Ei kai siis ihme, etten ole sitä teini-iässä lukenut. Ja se olikin mukava plussa, että sinänsä tuttu nuortenkirjasarja tuo mukanaan jotain uutta myös kaltaiselleni nostalgialukijalle.

Mutta niin, samoilla linjoilla olen tämän tekstin suhteen kuin edellisilläkin kerroilla. En koe tarpeelliseksi kirjoittaa sen syvällisempää pohdintaa kirjasta, saati sitten pohtia rakenteellisia tai muita piirteitä. Joskus vain on ihan mukavaa antaa ajan tehdä tehtävänsä ja kellua reilusti nostalgian pyörteissä. Anna-kirjat ovat sukellus omiin nuoruusvuosiini, ja sellaisina ne saavat pysyäkin.

Jotain jos kritisoin, niin ehkä tämä hieman tuntuu välityöltä sitä ympäröivien kirjojen välissä, mutta ei se sinänsä häirinnyt lukemistani. Sitä paitsi, Anna pysyy hahmona yhtä ihanana kuin aina ennenkin. Ja se taitaa riittää.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...