Vinkkejä harmaaseen marraskuuhun!

Marraskuu on harmaa, se on vuoden ankein kuukausi, täynnä pimeää ja tylsyyttä. 
Kuulostaako tutulta?Päätin tehdä marraskuulle imagomuutoksen. Omassa ajattelussani en enää ajattele marraskuuta vuoden ankeimpana kuukautena, vaan se on tästä eteenpäin kuukausi, jolla on aivan yhtä paljon annettavaa kuin muillakin kuukausilla.

Tässä siis omat vinkkini ankeuden selättämiseen:

1. Asenne.
Kaikki lähtee asenteesta. Aina ei ole aurinkoista, mutta se ei tarkoita sitä, että tässä kuukaudessa olisi jotain vikaa. Kun asennoidun marraskuuhun ja kaamosaikaan oikealla tavalla, se saattaakin näyttää minulle aivan uusia puolia itsestään.

2. Liikunta.
Vielä vuosi sitten en olisi kirjoittanut vinkkilistani kärkipäähän liikuntaa, mutta nyt kirjoitan. Sillä liikunta vain tuo niin uskomattoman virtalatauksen päivään, ettei sitä saa korvattua ihan helposti. Vaikka joskus lenkille lähtö on työn ja tuskan takana, niin takaisin sieltä palaan joka kerta yhtä onnellisena ja iloisena. Eikä tarvitse välittää edes säästä. Sateessakaan lenkkeileminen ei loppujen lopuksi ole edes kurjaa, siinä on oma tunnelmansa.

3. Oikeanlainen ravinto.
Maailmankirjat todellakin ovat sekaisin. Vuodentakainen minäni tukehtuisi tällä hetkellä sipsipussinsa uumeniin, sillä muutos ajattelutavassani on melkoinen.
Hitaasti mutta varmasti olen keskittynyt kuuntelemaan itseäni, kroppaani, olen keskittynyt omaan hyvinvointiini, ja siihen kuinka voin edistää sitä oikeanlaisen ruuan avulla.
Minusta ei ole tullut "ruokauskovaista", sillä haluan tämän pysyvän ihan vain tässä oman (ja perheen) hyvinvoinnin parantamisessa, mutta tiedostan kuitenkin kuinka suuri merkitys sillä on, mitä suuhuni laitan (tai jätän laittamatta).
Vuodentakaiselle minälleni voin kyllä sanoa, etten ole koskaan voinut niin hyvin kuin voin nyt, näiden ruokavaliomuutosten jälkeen. Energiaa on riittänyt vaikka kuinka, ja suurimpana syynä sille pidän sitä, että voin oikeasti hyvin.

4. Innostava tekeminen.
Tylsistyminen tekee itse kullekin välillä hyvää, aina ei tarvitse tehdä ja suorittaa, paahtaa tukka putkella eteenpäin. Mutta jos koko marraskuun vietän tylsistyen, luulen että ankea marraskuu uhkaa hiipiä hyvin nopeasti takaisin.
Minun rohtoni ankeuden selättämiseen on siis myös se, että teen niitä asioita, jotka minua innostavat, saavat minut inspiroitumaan, ja jotka pitävät akuutteina hetkinä kiireisenä, niin, ettei se ankeus pääse hiipimään ajatuksiin.
Voisinkin oikeastaan pyhittää tämän marraskuun niiden asioiden tekemiselle, joita olen jo pitkään halunnut tehdä, sillä kuka minua estäisi. Suurin esteeni taidan olla minä itse.

5. Kynttilät.
Siitä tosiasiasta ei pääse mihinkään, että asenteesta huolimatta marraskuu nyt sattuu olemaan hieman hämärä kuukausi. Joulua ei marraskuussa vielä laiteta, mutta kynttilöillä saa mukavaa tunnelmaa aikaiseksi. Oma suunnitelmani on aloittaa kynttilöiden polttaminen nyt, sillä tammikussa ne(kin) ovat jo menettäneet hohtonsa. Miksi siis pantata kynttilöiden polttamista joulukuulle? Onneksi omat kaappini pullottaa kynttilöitä ja kaupasta saa lisää.

Marraskuun lopussa pitänee tehdä pieni katsaus menneeseen kuukauteen. Kuinka onnistunkaan ankeuden selättämisessä? Se jää nähtäväksi.

Mitkä ovat sinun vinkkisi marraskuun pimeyteen?

Kommentit

  1. Kirjojen lukeminen. Harrastukset. Ystävät.

    VastaaPoista
  2. Hyviä vinkkejä!
    Kirjojen lukeminen on kyllä yksi tärkeä osa omaakin elämääni ja arjen piristystä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta