Aamulenkillä.

Yksi parhaimmista asioista tässä syksyssä on ollut sumu, ennen kaikkea varhaiset aamut, kun sumu on peittänyt kaiken harsonsa alle. Joskus voimakkaammin, joskus hieman hellemmin.

Nautin tästä aamusta, siitä, ettei minulla ollut kiire mihinkään. Siitä, että minulla oli aikaa ajatella, tuulettaa ajatuksiani, juosta hetken matkaa koska se tuntui hyvältä, mutta yhtä lailla pysähdellä ottamaan valokuvia, koska nämä maisemat nyt saavat minut onnelliseksi edelleen.


Näkymää riippusillalta Kokemäenjoelle. Niin kauniita yksityiskohtia; tuo hieman ruosteinen vaijeri esimerkiksi. Ehkä oman elämäni säröt ovat lopulta niitä kauniita yksityiskohtia.


Ja sitten joenuoma tämän maalaismaiseman keskellä. Oli seesteinen olo, onnellinen siitä, että sain tehdä tuon monologirutistuksen, mutta myös odottavainen olo; mitä seuraavaksi?


Seuraavaksi lenkkini kaarsi takaisinpäin, pysähdyin hetkeksi aikaa ihailemaan sumun kaunistamaa maisemaa riippusillalle päin. Tässä näkymässä vain on sitä jotain. Harmaa on kaunis väri!


Kuva antaa illuusion siitä, että olisin juossut (ja kuvannut samaan aikaan, hah), mutta kävellen etenin tässä vaiheessa. Joskus sosiaalinen mediakin antaa illuusioita muiden ihmisten elämästä, harhakuvitelmia siitä, että se mitä sosiaalisessa mediassa näemme, olisi sitä todellista arkea. Ehkä vielä joskus kirjoitan aiheesta enemmän, nyt olen vain pohtinut itsekseni omaa suhdettani siihen kaikkeen.


Jossain vaiheessa kuvasin voimalaitosta jokaisella lenkilläni, nyt siinä on ollut tauko. Rakastan etsiä uusia kuvakulmia (valokuvatessa tietenkin, mutta myös kirjoittamisessa, teatterissa kuin elämässänikin), ja kyykin rantakivikossa muiden kanssalenkkeilijöiden riemuksi. Ja on ollut mukava huomata, että enää en välitä siitä, mitä muut ajattelevat. En ainakaan enää niin paljoa...


Tie on auki eteenpäin, vaikka liukkaita nuo lehdet polulla olivatkin. Mutta niin se on elämässäkin. Aina eteneminen ei ole niin helppoa ja yksinkertaista, mutta yleensä vaivannäkö palkitaan!

Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta