Aikainen lintu madon nappaa...

Kun herää aikaisin aamulla ehtii vaikka mitä!
...vaikka silti olen sitä mieltä, että herätys klo 6.15 on epäihnhimillistä. Silloin voisi todellakin vielä nukkua.

Mutta. Kaaosmaisen aamun jälkeen pojat olivat kuin olivatkin ajoissa koulussa klo 8. Aamu olikin kumman tahmainen, kukaan meistä ei oikein ollut vielä käynnistynyt vaikka 2/3 lapsista heräsikin ilman herättämistä, omia aikojaan.
Silti koululta kotiin ajaessa olin sitä mieltä että päivä oli pilalla eikä se siitä muuksi muuttuisi (ah, kuinka loistava asenne!), mutta onneksi se muuttui.

Kello kymmeneen mennessä olin ehtinyt laittaa pyykit koneseen ja viikata puhtaita kaappiin, lukea Blogilistan kautta omat suosikkini, kurkistaa Facebookkiin, lukea luovuudesta ja kirjoitusprosessista samaa mielenkiintoista kirjaa kuin eilenkin, poimia väikkäristä esseeseeni hieman tekstiä ja jatkaa omia pohdintojani. Ehdin myös käydä kuopuksen kanssa ripustamassa pestyt pyykit kuivaushuoneeseen sekä imuroida melkein koko asunnon.

Kello yhteentoista mennssä olin tämän lisäksi laittanut meille lounaan ja imuroinut kaiken muun loppuun paitsi lasten huoneen. Kello kahteentoista mennessä olimme jo koululla hakemassa keskimmäistä kotiin.

Ja nyt kello kolmeentoista mennessä olen tuon kaiken lisäksi ehtinyt tarkastaa keskimmäisen kotiläksyt, imuroinut sen lasten huoneen sekä etsinyt minulle ja ystävälleni lauantaiksi päiväristeilyn Tallinnaan.

Nyt nautin mielestäni ihan ansaittua kahvimukillistani ja mietin että jos jatkaisin loppupäivänkin samaan tahtiin olisin iltaan mennessä ollut suunnattoman tehokas.

En kylläkään tiedä viitsinkö...

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta