(Lukupäiväkirjaan) Luis Palau & Timothy Robnett; Kestävä sanoma - Uudet kertojat

Sain tämän kirjan pikkujoululahjaksi ja kuukausi sitten maatessani kuumeessa sohvan pohjalla luin kirjan itse asiassa hyvin nopeasti, koska se oli erittäin mielenkiintoinen ja innostava.

Ikävä kyllä ainakin helluntaiseurakunnissa on liian usein edelleen vallalla asenne "Meillä on aina tehty näin (ja tehdään siis edelleen, älä edes yritä muuta!)". Itse olen ollut läpi pienen elämäni eri mieltä, ja siksipä tämä kirja olikin ihanan virkistävää luettavaa. Se mikä toimi ennen ei välttämättä toimi tänä päivänä, maailma muuttuu Eskoseni.
On olemassa kestävä sanoma, joka on edelleen yhtä polttavan ajankohtainen kuin 2000 vuotta sitten - vain kertojat vaihtuvat aikojen kuluessa. Kirja 'Kestävä sanoma - Uudet kertojat' kannustaa kristittyjä hyödyntämään kaikkia lahjojaan ja keksimään uusia tapoja evankeliumin esittämiseksi aikamme ihmisille.
Jos tähän mennessä sinulla on herännyt epäluuloja, niin kyse ei todellakaan ole kirjasta, joka opettaisi käännyttämään ihmisiä, sillä siitä evankelioinnissa ei koskaan ole kyse. Raamatulla tietenkin voi hakata päähän ketä tahansa, mutta hyötyä siitä ei ole. Evankeliointi sanana tarkoittaa ilosanoman kertomista muille ihmisille, ei pakottamista tai edes sitä kuuluisaa käännyttämistä.

Tämän kirjan ydinajatus yksinkertaisesti on se, että sanoma on edelleen sama kuin 2000 vuotta sitten, se ei muutu mihinkään. Mutta ajan saatosa kertojat vaihtuvat ja niin myös tavat kertoa. Kirja kannustaakin kristittyjä hyödyntämään kaikkia lahjojaan ja kertomaan sama vanha sanoma uudella tavalla.
Evankelista Luis Palau ja evankelistakouluttaja Timothy Robnett ovat koonneet oivallisen tietopaketin, joka sopii yhtä hyvin evankelistan käsikirjaksi kuin tavallisen seurakuntalaisen virikelukemistoksi. Helppolukuinen, havainnollinen ja käytännöllinen kirja innostaa kertomaan kestävää sanomaa. 
Hengellistä kirjaa lukiessa on aina positiivista että kirjan opetus pohjatuu Raamattuun ja tämän kirjan kohdalla ainakin voin ilokseni todeta tämän täyttyneen.

Tämä on kirja, joka pitäisi antaa luettavaksi niille seurakuntien vanhoille jäärille (anteeksi vaan), jotka ovat jämähtäneet siihen, että ennen vanhaan kaikki oli paremmin.

Jumala loi meistä ihmisistä ainutlaatuisia persoonia, antaa sen siis myös näkyä ja kuulua!

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...