(Lukupäiväkirjaan) Thelma Sangster; Revitty huntu

Tämän(kin) kirjan olen lukenut jo aikoja sitten, mutta kuten tuo luettujen kirjojen pino kertoo; olen ollut hieman laiskanpuoleinen kirjoittamaan kirjoista lukupäiväkirjamerkintöjä.
Mutta parempi myöhään kuin milloinkaan, joten tässä sitä mennään.
Tytön nimi oli Gulshan, 'Puutarha'. Isä rakasti häntä enemmän kuin muita lapsiaan, vaikka olikin toivonut hänestä poikaa.
Revitty huntu kertoo siis erään pakistanilaisnaisen, Gulshanin, tarinan. Gulshan oli hartaan muslimi-isän tytär, joka oli halvaantunut lapsena sairastettuaan polion. Gulshan eli hyvin etuoikeutettua elämää, ja hän sai kouluttautua korkeasti, sukupuolestaan huolimatta. Isä teki myös kaikkensa auttaakseen tytärtään parantumaan. Mutta edes isän rakkaus, huippulääkärit ja pyhiinvaellus Mekkaan eivät auttaneet, siihen tarvittiin jotain aivan muuta.
Gulshan oli rikasta pakistanilaista sukua. Hän sai opiskella, ja hänellä oli omia palvelustyttöjä. Hänen elämäänsä varjosti kuitenkin sairaus, jonka seurauksena hän oli menettänyt liikuntakykynsä. Isä teki kaikkensa auttaakseen, mutta pätevät englantilaiset lääkärit ja pyhiinvaellus Mekkaan eivät parantaneet Gulshania. Harras muslimi-isä oli kuitenkin varma siitä, että tyttö vielä kävelisi.
Gulshanin elämä muuttui hyvin monella tapaa, ja lopulta totuuden ja todellisen rakkauden etsiminen muutti kaiken lopullisesti. Jeesuksen kohtaaminen teki sen, mihin mikään tai kukaan muu ei ollut pystynyt, ja tämä kohtaaminen teki Gulshanista kuin uuden ihmisen, ja hänen elämänsä pääsi toden teolla vasta alkamaan.
Gulshan luki Koraanista Jeesus-nimisestä profeetasta. Siinä kerrottiin, että Jeesus pystyi parantamaan. Gulshan tahtoi oppia tuntemaan Hänet. Jeesus ilmestyikin hänelle, ei Koraanin profeettana, vaan elävän Jumalan poikana. Gulshan sai Häneltä kokonaan uuden elämän ja terveyden. Gulshanista tuli Gulshan Ester, ja hän löysi rakkauden. 
Kirja kertoo Gulshanin elämästä hyvin hienotunteisesti. Se on rehellinen kertomus maailmasta ja ilmapiiristä, jossa hän eli ja elää edelleeni. Mutta vaikka perhe hylkäsi Gulshanin tämän käännyttyä kristityksi, hän kertoo perheestään ja sisaruksistaan rakkaudella, ja vaikka hän ei usko enää Koraaniin ja sen sisältämiin asioihin, siitäkin kirjoitetaan hienotunteisesti ja kauniisti.

Eniten minua innosti ja kiinnosti mielenkiintoisen elämäntarinan lisäksi Gulshanin kasvaminen uskossaan, kuinka hän rohkaistui askel askeleelta eteenpäin, ja millaisiin seikkailuihin hän päätyikään kohdattuaan Jeesuksen.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...