(Lukupäiväkirjaan) Kristian ja Ritva Sand; Uskon seikkailut

Koen tämän hengellisistä kirjoista blogiin kirjoittamisen hieman haastavaksi. Älkää ymmärtäkö väärin. En häpeä sitä, että uskon. Siitä ei todellakaan ole kyse. Vaan haastavan tästä tekee se, miten kirjoitan. Luultavasti tätä lukupäiväkirjamerkintää eivät lue ne blogini seuraajat, joita asia ei pahemmin kiinnosta. Mutta silti, haluaisin kirjoittaa näistä(kin) asioista niin, että asioista (ja siis tietenkin lukemistani hengellisistä kirjoista) voisi saada järkevän vaikutelman. Ja kuten blogini perusteella toivottavasti on ilmennyt; olen uskostani huolimatta ihan normaali ihminen ;)

Tietyllä tavalla haluaisin määritellä tämän kirjan, Uskon seikkailut, melko radikaaliksi kirjaksi. Eli jos et usko Jumalaan, ja siihen, että Jumalalla saattaa olla suunnitelma meidän elämällemme niin halutessamme, niin ehkä sinun ei kannata lukea enempää. Mutta en kiellä jatkamastakaan :D

Kirja ei käske luopumaan talosta ja rahasta, siitä ei uskonvaraisessa elämässä ole kyse. (En minäkään kirjan luettuani laittanut taloamme myyntiin tai muutakaan,). Ehkä yksinkertaistaen uskonvarainen eläminen on ennen kaikkea luottamista Jumalaan ja Hänen huolenpitoonsa. Uskonvarainen elämä elämäntapana on sellainen, jossa usko on keskeisenä ajatuksissa, suunnitelmissa, kaikessa.

Kristian ja Ritva Sand kirjoittavat hyvin elämänläheisesti. Kirjasta et löydä suuria teologisia termejä tai liian korkealle menevää pohdintaa. Eikä kirja myöskään julista korkealta, vaan se pohjautuu täysin kirjoittajien omaan elämään, siihen, miten he ovat eläneet, mitä he ovat elämänsä aikana kokeneet. Mutta ei kirja silti perustu tunteisiin ja kokemuksiin, vaan sen perustana on vakaasti Raamattu, niin kuin kuuluukin.

Jos luet muutenkin hengellistä kirjallisuutta, tämä kirja inspiroi varmasti. Tai ainakin se haastaa pohtimaan omaa elämääsi, sitä mihin itse olet valmis, mitä toivot omalta elämältäsi.

Kuten sanottua, en ole myymässä taloamme, haluan edelleen tehdä työtä, tienata oman osuuteni elannostamme. Mutta se, mitä kirja kaiken muun lisäksi laittoi pohtimaan: Usko ei todellakaan ole tylsää, vaan elämä Jumalan kanssa voikin olla suuri seikkailu...

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta