(Lukupäiväkirjaan) L.M. Montgomery; Annan perhe

Anna-sarjan kahlaaminen etenee. Nyt vuorossa oli sarjan kolmanneksi viimeinen osa, Annan perhe, joka on julkaistu alkukielellä jo vuonna 1939, mutta suomennettu vasta vuonna 2002.
Anna ja Gilbert ovat jo vakiintunut aviopari, viisi lastakin pyörii ympärillä. Kesken elämän kiireiden Annan valtaa outo epäilys: rakastaakohan Gilbert häntä vielä. Ja jos ei rakasta, asialle on toki tehtävä jotain ja pian!
Takakannen teksti johti ehkä hieman harhaa, sillä Annan mietteet Gilbertin suhteen sijoittuu aivan kirjan loppupuolelle, eikä hallitse aiheena koko kirjaa niin kuin takakannesta saattoi ymmärtää. Muutoin kirja on tuttu sekoitus perhe-elämää ja ympäröivän kylän tapahtumia vuoronperään Annan tai jonkun lapsen kautta.

Siitä ei ole kauaakaan, kun viimeksi kirjoitin Anna-kirjasta, joten kuten jo silloin kirjoitan myös nyt, etten lähde kirjaa sen kummemmin analysoimaan. Se oli kuitenkin mukavan kevyttä ja hyväntahtoista luettavaa kaikkien muiden kirjojen joukossa ja sen pariin oli helppo vetäytyä arjen kiireiden ja haasteiden painaessa päälle. Ehkä me aikuisetkin tarvitsemme välillä pakopaikkaa kaikista arjen haasteista ja maailman murheista, joilta ei voi välttyä aikuisten kaunokirjallisuutta lukiessa. Ehkä minun herkkä mieleni tarvitseekin tasaisin väliajoin sukeltamista näihin tyttökirjaklassikoihin...

Vielä muutama Anna-merkintä lukupäiväkirjaan tulee, sillä kaksi viimeisintä osaa on vielä lukematta. Sateenkaarinotko ja Kotikunnan Rilla odottavat lukijaansa...

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta