(Lukupäiväkirjaan) Timo Montonen; Kirjoita tarinasi

Timo Montosen Kirjoita tarinasi on toinen lukemani omaelämäkerran kirjoittamista käsittelevä kirja. Olen tarkoituksella halunnut lukea enemmän myös faktaa, ettei lukemiseni rajoittuisi vain fiktioon. Ehkä tämä olisi tavoitteena muutenkin, mutta kirjoittajana koen tämän seikan tarpeelliseksi kehittyäkseni kirjoittajana, saadakseni lisää työkaluja omaan kirjoittamiseeni.
Tunnetun kirjoittajakouluttajan havainnollinen ja yksityiskohtainen teos avustaa välitilinpäätöstä kaipaavia kirjaamaan elämänsä tärkeät tapahtumat, tunnelmat ja henkilöt muistelmamuotoon. Konkreettisena ohjenuorana ovat kirjan tekijän omat koskettavat esimerkit, joista vähä vähältä muodostuu hänen elämäntarinansa.
Jos edeltävän aihetta sivuavan kirjan luettuani olo oli sellainen, että haluaisin saada hieman lisää tietoa, niin tämä kirja kyllä täytti tuon tarpeen. Montonen on kirjoittanut kirjan oman elämänsä ja kirjoittajakokemuksensa pohjalta. Hän laittaa itsensä likoon, ja se tuo kirjaan  myös pienen henkilökohtaisen sävähdyksen. Mutta pidin tästä henkilökohtaisuudesta. En siksi, että kaipaisin tirkistelyä toisen elämään, vaan annetun kirjoitusharjoituksen jälkeen oli aina katkelma Montosen omasta tekstistä, näin harjoituksiin sai aivan uutta näkökulmaa, tätä se voi parhaimmillaan antaa!
Kirjan harjoituksia tehdessään oppaan käyttäjä sekä omaksuu elämäkertakirjoittamisen pääperiaatteet että kirjoittaa samalla omaa tarinaansa. Teoksessa käydään havainnollisesti läpi kirjoittamisen tekniikkaa, apuvälineitä, tyyliseikkoja sekä aiheiden valintaa ja rajausta. 
Kirjoita tarinasi on hyvin yksityiskohtainen, mutta se ei kuitenkaan ole tylsä ja kuiva teos muotoseikoista, vaan se toimii ennen kaikkea inspiraationa sen suhteen mistä voisi kirjoittaa, miten voisi kirjoittaa, miten kerätä materiaalia, ja kuinka paljon omassa elämässä on aineistoa kirjoittaa...aivan jokaisella meistä!

Ja olen niin iloinen, että löysin tämän kirjan kirjastosta! Sain sen mitä kaipasinkin, eli materiaalia kirjoittamisen opettamiseen, mutta samalla kirja myös inspiroi. Kirjoitusharjoitukset ja kirjoittajan esimerkit omasta elämästä saivat minut innostumaan: se sytytti halun kirjoittaa omasta elämästä, vaikka omaelämäkertaa en nyt vielä taida olla harkitsemassa...

Mutta jos pohdit omasta elämästäsi kirjoittamista, niin Kirjoita tarinasi on erittäin hyvä työkalu kirjoittamisen tueksi!

Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...