Yksi kuukausi.Kuukaudessa ehtii tapahtua paljon. Vaikea uskoa, että yllä olevien kuvien välillä on oikeasti vain kuukausi.
Tasan kuukasi sitten olin aamukävelyllä joen rannassa ja katselin lumista ja jäistä maisemaa. Joessa oli vielä hieman jääpeitettä rannalla, sää oli kolea eikä auringosta ollut tietoakaan. Tänään, tasan kuukausi edellisen kuvan jälkeen tunnelma on hieman toinen. Istun varjossa, koska auringossa on liian kuuma. 30 plusastetta toukokuun puolivälissä on aika hurja lukema, mutta en valita. Istun vain poissa suorasta paisteesta.
Mutta kuukauden aikana harmaa ja jäinen maisema on muuttunut värikylläiseksi runsaudeksi. Kaikkialla näkee vihreän eri sävyjä, joki ja taivas kilpailevat kumpikin sinisyydellään ja aurinko saa kaikki loistamaan vieläkin runsaampina. Tämän lämmön ja täysin heränneen luonnon keskellä on helppo hymyillä.

Saman ajanjakson aikana olen myös ehtinyt yllättävän paljon, vaikkei siltä oikeastaan aina tunnukaan. 

Olen perusarjen lisäksi...

Pyöräillyt reilut 160 km.
Aloitellut juoksuharrastusta.
Tehnyt useampia kävelylenkkejä.
Käynyt patikoimassa Ritajärvellä.
Käynyt puhumassa.
Ollut laulamassa pariin otteeseen.
Pitänyt yläkoulun päivänavauksen.
Pitänyt globaalikasvatustunteja alakoululaisille.
Viettänyt ystävien kanssa perinteeksi muodostuneita vappunaamiaisia.
Käynyt lääkärissä.
Saanut lähetteen eteenpäin.
Istunut leiripalaverissa.
Istunut vanhempainillassa.
Vetänyt kirjoituspäivän luovien kirjoittajien ryhmälleni.
Kirjoittanut palautetta runoista.
Oikolukenut omaa tekstiäni.
Kirjoittanut jotain uutta.

Joskus kuukausi tuntuu niin uskomattoman lyhyeltä ajalta, ja usein sitä löytää itsensä miettimästä ettei ole tehnyt paljoakaan, että aika vaan juoksee eteenpäin ja itse en vain pysy siinä mukana. Mutta nähtävästi sitä on tullut tehtyä kaikenlaista, vaikkei sitä aina huomaakaan.

Nähtävästi jatkan samalla niitä näitä -teemalla, mutta vielä en ajatuksissani hautuvia mietteitä ole saanut järjestettyä selkeäksi kokonaisuudeksi. Hautukoon vielä hetken, siihen asti annan itselleni luvan kirjoitella vaikka niitä näitä.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta