(Lukupäiväkirjaan) Stephen Hill; Radikaali kristitty

Löysin tämän kirjan lähetyskirppikseltä, ja aiheensa puolesta se kiinnosti, ja kun hintaakaan ei ollut viittäkymmentä senttiä enempää ostin sen, vaikkakin, tunnusta olleeni hieman skeptinen kirjan ja sen kirjoittajan suhteen. Tai siis sen suhteen, kuinka oikeaoppista sen sisältämä opetus lopulta on. En näet ota vastaan ihan kaikkea, mitä kirjoitetaan.
Erotutko joukosta? Valmistaudu "radikaaleihin totuuksiin". Tämä vahva opetus motivoi ja innostaa sinua elämään elämää, joka miellyttää Jumalaa. ota selvää, miten paha tilanne voidaan muuttaa hyväksi. Löydä hengellisessä erämaassa selviytymisen salaisuus. Miten sinun tulisi toimia, kun asiat eivät suju mielesi mukaan? Tämän jännittävän omaelämäkerrallisen kirjan kautta saat arvokasta opetusta, joka kestää koko eliniän.
Ilokseni voin kuitenkin todeta, että ennakkoluuloni saivat kyytiä. Ja jo johdannossa asioista puhuttiin hyvin selkeästi ja Raamattuun pohjautuen, mikä tärkeintä. Ja jos luulin kirjan tuovan esiin jotain uutta, ehdottavan jotain uusia asioita, olin väärässä. Kirjassa itse asiassa palataan enemmän perusasioihin, yksinkertaisuus on tänä päivänä radikaalia, omien arvojen takana seisominen myös, Ja mitä kauemmas ajassa mennään taaksepäin, Jeesus oli omana aikanaan hyvin radikaali tyyppi, ei sopeutunut sen ajan yhteiskuntaan, kyseenalaisti hyvin paljon asioita, ja toimi tavalla, joka ei ollut muiden mieleen. Siinä meille esimerkkiä.
Oman dramaattisen huumeista ja alkoholista ja rikoksista 21-vuotiaana tapahtuneen vapautumisensa innoittamana Stephen Hill omistaa elämänsä nyt evankeliumin levittämiselle kaikkialle maailmaan. 
Jo johdannossa Hill toteaa, ettei aio kirjassaan uppoutua syvälle teologisiin kysymyksiin, ja sitä kirja ei todellakaan ollut. Sitäkin enemmän Hill kertoo asioista oman elämänsä kautta, sen kautta, mitä hän on oppinut uskonelämänsä kautta,

Ja kirjan ydinajatuksen voisi ehkä kiteyttää johdannon viimeiseen lauseeseen: Toivon, että sellaiset termit kuin "radikaali", "kiihkeä" ja "epätavallinen" saavat jonain päivänä kuvailla sinun elämääsi.
Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta