Unelmien elämä?


Start where you are.
Use what you have.
Do what you can.

(Arthur Ashe)

Aloita siitä missä olet, käytä mitä sinulla on, tee mitä voit. Siinä Arthur Ashen ajatus vapaasti käännettynä.
Liian usein ainakin itse sorrun ajattelemaan, että jokin muu kuin tämä nykyhetki olisi parempi. Että kunpa olisin Uudessa-Seelannissa, siellä kyllä tutkisin paikkoja, valokuvaisin sydämeni kyllyydestä, kirjoittaisin niin paljon kuin voisin. Tai Norjassa, tai oikeastaan ihan missä tahansa muualla. Tai että jos minulla olisi jotain muuta kuin tämä mitä nyt, pystyisin vaikka mihin. Että kyllähän minäkin tekisin vaikka mitä, jos minulla vain olisi..., niin mitä?

Unelmointi on yksi elämän perusasioista, mutta ei se kuitenkaan saa himmentää nykyhetkeä, peittää sitä alleen. Sillä tämä päivä on kuitenkin täyttä elämää, sitä ainoaa, joka minulla juuri nyt on käsissäni. Unelmoin edelleen, että joku päivä vielä asuisimme (edes jonkin aikaa) Uudessa-Seelannissa, mutta en kuitenkaan voi rakentaa elämääni sen varaan . Haaveilen siitä, että minulla olisi kodin ulkopuolinen työskentelytila, mutta niin kauan kuin minulla ei sellaista ole, on parempi tarttua työhön kodin yhteydessä olevassa työhuoneessani. (Minulla kuitenkin on sellainen!)

Meidän tulee unelmoida, meidän tulee tavoitella uusia asioita, haluta muutosta elämään, mutta kuitenkin elämä on tässä ja nyt. Tämä on se hetki, josta kaikki lähtee. Tämä on se hetki, josta aloitan rakentamaan elämästäni unelmien elämää. Se on loppujen lopuksi aika yksinkertaista.

Tänään aamulla aloitin siitä missä olin. Lasten lähdettyä kouluun hyppäsimme miehen kanssa autoon ja ajoimme eräälle sivutielle, parkkeerasimme auton tien varteen ja valokuvasimme sumun keskellä hahmottuvaa junarataa. Siinä ajattelin kuinka hienoa on, etttä on mahdollisuus sellaiseen. Irtaantua hetkeksi muista puuhista ja ajella valokuvaamaan. Tai syödä miehen kanssa yhteinen lounas ennen lasten kotiin tuloa, tai nukkua vaikka aamupäiväunet, niin kuin tänään.

Joka aamu herätessämme edessämme on uusi päivä, ja uusi mahdollisuus tehdä siitä mahdollisimman hyvä päivä. Se on aika yksinkertaista. Avaimet onneen on omissa käsissämme.
Tarpeeksi syvissä pohjavesissä uineena tiedän kyllä, ettei jokainen päivä kyllä aina tunnu siltä, mutta niinäkin päivinä minulla on kaikesta huolimatta ollut mahdollisuus tehdä päivästä mahdollisimman hyvä päivä.

En aio lopettaa unelmoimista, vaan haluan unelmoida vieläkin enemmän. Mutta samalla haluan myös elää nykyhetkessä niin täsyillä kuin mahdollista. Tehdä tämänhetkisestä elämästäni unelmieni elämän, niillä korteilla, jotka kädessäni tällä hetkellä on.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...