Retkellä - Säpilän riippusilta

Viime kesänä ajelimme päiväksi Poriin pienempiä teitä pitkin, ja matkan varrella bongasimme jo tuolloin kyltin riippusillasta. Kirjoitin paikan muistiin, ja tarkoituksena olikin retkeillä joku kerta riippusiltaa katsomaan, mutta kuten arvata saattaa; riippusillan katsominen vain jäi.

Eilen oli äitienpäivä ja sen kunniaksi ajattelimme tehdä edes pienen retken jonnekin lähialueella, ja niinpä muistimme riippusillan ja päätimme tehdä pienen päiväajelun, matkaa kun riippusillalle ei ihan hirvittävästi kuitenkaan meiltä ole.


Kohteenamme siis oli Säpilän riippusilta Kokemäellä. Kokemäenjokilaakson matkailuoppaan sivuilta selviää, että Säpilän puurakenteinen riippusilta on 125 metriä pitkä ja se on rakennettu vuosina 1949-1950. Nettisivuilla navigointiohjeeksi oli laitettu osoite Uppaantie, 32830 Riste, mutta itse päädyimme Kyttäläntieltä opastekylttejä seuratessamme toiselle puolelle siltaa ja navigointiohje on yksinkertaisesti Riippusillantie, Kokemäki.


Tapani mukaan vietin aikaa myös sillan alla valokuvia ottamassa, ja vaikka tässä kuvassa ei näykään, löysin taas kalliosta metallirenkaan, jonka juuri lauantaina opin olleen aikoinaan tukkilauttojen kiinnitysrengas. 

Nuo kaksi yllä olevaa kuvaa on Uppaantien puolelta. Sillalla tuuli melkoisesti ja heilui silta hieman meidän peräkanaa siinä kävellessä, mutta on sitä tullut hieman kiikkerämmilläkin silloilla käveltyä, eli tukeva on.


Riippusillantien puolella oli enemmän tutkimista ja kuvattavaa, minä ihastuin tietenkin yllä olevaan näkymään; rappioromantiikkaa parhaimmillaan.


Riippusillantien puolella on upeat kalliot, jonne kiipesimme, ja jos meillä olisi ollut eväitä mukana, olisimme ne tuolla kallion päällä syöneet. Kuopus harmittelikin eväiden puuttumista, kallio kuulemma olisi ollut juuri sopiva paikka eväsretkelle.

Ja oli se juuri sopiva paikka myös valokuvien ottamiselle. On tuo riippusilta hieno, ei näitä jaksa olla ihastelematta.


Jälkikasvu kiipeili kalliolla, ja kerrankin oli paikka jossa siihen oli hyvät puitteet. Tämä onkin yksi meidän perheen mieluisimmista yhteisistä harrastuksista; kiipeileminen kallioilla ja muualla luonnossa.


Ja vielä eräs yksityiskohta; riippusillan kiinnitysvaijerit. Jotain hienoa tässäkin kuvassa on.

Meidän äitienpäiväretkemme jatkui vielä toisaallekin, mutta sen jätän omaksi postauksekseen.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...