Tyrvään kirkko.

En halua jättää tätä kirkkopostausta odottamaan hamaan tulevaisuuteen, joten ajastin sen tälle päivälle, kun itse olen tutkimassa jo seuraavaa kaupunkia (ja kirkkoa?).

Eli saanko esitellä: Tyrvään kirkko, Vammalan keskustassa.


Sastamalassa on yhteensä yksitoista kirkkoa ja olemme ajatelleen käydä ne kaikki läpi tämän kesän aikana, valokuvaamassa ja ihan vain tutustumassa.
Eilen mies oli asioilla tuolla Vammalan keskustassa, joten minä suuntasin siksi aikaa katsomaan Tyrvään kirkkoa. Kirkko on kuitenkin tuossa ihan lähellä ja tulemme varmasti käymään siellä vielä uudemmankin kerran, kunnon kameran ja koko perheen voimin siis.
Eilen halusin kuitenkin edes piipahtaa kirkolla, ja sen myös tein.


Tyrvään kirkko on Sastamalan pääkirkko ja sen suunnitteli Turun kaupunginarkkitehti P.J. Gylich.
Tyrvään kirkko valmistui vuonna 1855 ja oli Suomen ensimmäinen kaksitorninen kirkko. Toisaalta vieläkään niitä ei ole kuin kaksi, toinen on Johanneksenkirkko Helsingissä.


Tyrvään kirkko sijaitsee aivan vammaskosken sillan pielessä ja maisemat kirkolta olivat kyllä upeat. Ja samoin autolla ohi ajaessa maisemat ovat upeat, kirkko ja vammaskoski yhdessä.
Kirkon suurinpiirtein nähtyäni kiertelin myös hautausmaan puolella, nautin hiljaisuudesta, lueskelin hautakiviä, ihailin maisemaa.
Mutta kaunein ja pysähdyttävin näkymä oli sodissa kaatuneiden muistomerkki sekä kiviristien rivistö muistomerkin takana.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta