Yksi toteutunut unelma!


Siinä se on. Yksi toteutunut unelma. Oma runokokoelma.

Olen työstänyt kokoelmaa monta vuotta. Runot ovat syntyneet vuosien saatossa ja vihdoin vuosi sitten päädyin siihen pisteeseen että istuin huoneeni lattialla tulostetut runot edessäni, pohdin ja hioin järjestystä pitkään, ja lopulta sain aikaan mielestäni toimivan kokonaisuuden. Mutta tästä kului vielä melkein vuosi ennen kuin avasin runot uudestaan, hioin niitä vielä kerran ja päätin lopulta että antaa mennä. Nyt olen valmis päästämään irti.

Tiedän ettei Mediapinnan viisikymmentä runokirjaa kuukaudessa -kampanjaa arvosteta runopiireissä. Kampanjan pelätään romahduttavan runouden arvostuksen kun "kuka tahansa" saa runonsa kansien väliin.

Tällä hetkellä Suomessa ei muuten julkaista kovinkaan paljoa runoutta. Kustantamot julkaisevat niitä 2-5 kokoelmaa vuodessa, jos sitäkään, eli todennäköisyys kustannussopimukselle on todella pieni. Ehkä todellinen runoilija jaksaisi yrittää vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, osallistuisi kaikkeen muuhun runotoimintaan ja vain yrittäisi ja odottaisi. Itse ajattelen asioista ehkä hieman toisella tavalla.

Ennen omaa päätöstäni käyttää Mediapinnan tarjoamaa mahdollisuutta pohdin itse asiassa pitkään mikä minulle itselleni on tärkeää?
Tiedän etteivät runoni ole huonoja. Minua ei ole koskaan tyydyttänyt pöytälaatikkoon kirjoittaminen vaan olen halunnut alusta lähtien että runoni ja muutkin tekstini päätyisivät muidenkin luettavaksi, että ne yksityiset tunteet ja kokemukset, joita teksteihini olen kirjoittanut voisivat olla avuksi myös muille.
Vaikka tietenkin toivoisin että minut hyväksyttäisiin kirjailijana ja runoilijana, olen ehkä kuitenkin ollut aina enemmän oman tieni kulkija. Tehnyt asioita toisin kuin olisi kaiketi hyväksyttävää, tai oikein. Ensimmäinen "virheeni" kaiketi oli se, että esikoisromaanini ilmestyi kristillisen kustantamon kautta. Enkä kaiketi nouse arvoasteikolla Mediapinnan kustantaman runokokoelman kanssa. Parasta on kuitenkin huomata ettei se edes haittaa itseäni tippaakaan.
Yksi unelmistani on ollut oma runokokoelma, ja nyt se unelma on saavutettu. Miksi en olisi siitä iloinen ja onnellinen. Jopa ylpeä.
Tämä teksti saattaa kuulostaa paatokselliselta puolustuspuheelta, vaikka sitä se ei kuitenkaan ole. Ehkä halusin kuitenkin kertoa hieman taustaa, miksi olen halunnut valita sen tien, jonka valitsin. Miksi toimin niin kuin toimin.

Ennen kaikkea kirjoitin tämän todetakseni, että voin vihdoin ja viimein kertoa että esikoisrunokokoelmani Sumuisten aamujen kulkija on ilmestynyt, ja sitä voi tilata ainakin Mediapinnan kautta.

Yksi unelmistani on toteutunut. Se kantaa nimeä Sumuisten aamujen kulkija.

Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...