Muistikirjani.


Vähän niin kuin täytepostauksen tuntua, mutta antaa mennä. Mutta tuo sadan postausidean esiin kaivaminen on melkoisen loistava idea-aitta blogikirjoituksille kun mitään muutakaan ei keksi, mutta jotain olisi kiva kuitenkin kirjoittaa.

Eli tadaa. Tänään saattekin tutustua muistikirjoihini!


Ensimmäistä romaaniani kirjoittaessani en itse asiassa käyttänyt muistikirjaa ollenkaan. Se muotoutui täysin pääni sisällä ja kirjoitin koko romaanin ilman sen kummempia suunnitelmia ja hahmotelmia. Mutta nyt on ollut eri meininki ja muistikirjojen sivuja on tullut täytettyä kerran jos toisenkin. Hauskintahan tässä tietenkin on se, että kyse todellakin on useammasta muistikirjasta, mutta ei niin että niistä yksikään olisi täyteen tullut. Kaikkea muuta.


Tämä musta muistikirja on A4 -kokoinen ja sen vuoksi ei niin mukana -kuljetettava. Se on yleensä työpöydällä kaiken muun takana ja alla (koska on niin iso...), mutta se on kuitenkin se pääasiallinen muistikirjani. Se sisältää työn alla olevan toisen romaanin hahmotelmia paljon, on juonen suunnittelua, henkilöiden pohtimista, teemoja ja vaikka mitä. On aikajanaa, ikälaskelmia ja historiallisia pointteja. Ja jostain kumman syystä tähän muistikirjaan kirjoitan vain lyijytäytekynällä, enkä todellakaan tiedä miksi.


Tämä oranssi muistikirja kulkee käsilaukussani. Se on tarpeeksi pieni jotta mahtuu laukkuun kuin laukkuun ja se on myös tarpeeksi kevyt, jottei tuo liikaa painoa kannettavaksi. Tämä on se joka paikan höylä, eli sinne kirjoitan muistiin kaiken tarpeellisen ja ei niin tarpeellisen. Muistikirjan takasivuille olen listannut kirjoja, jotka voisin haluta lukea (niitä kun aina tulee välillä vastaan), on joululahjalistoja, on asuntojen näyttöaikoja, runojen hahmotelmia, kuopuksen piirrustuksia, ideoita koulutehtäviin ja niin edespäin. Kanteen olen liimaillut tarroja, sillä ideana oli saada siitä mukavan näköinen taidenäyttelyiden yms. "pääsylipuilla". Mutta on tuo taidemuseoissa käynti näyttänyt jääneen hieman vähäiseksi...


Eikä tässä siis vielä kaikki. Sitten on se kolmas. Kaksi edellistä ovat viivallisia, mutta tämä on viivaton, puhtaat valkoiset sivut siis. Se sinänsä tuo haasteita kirjottamiselle, kun allekirjoittaneella ilman viivoja teksti lähtee kulkemaan ties minne. Mutta tässä parhautta on juuri se viivattomuus ja että hahmotelmia voi tehdä suuntaan jos toiseenkin, vinoon ja vaikka ylösalaisin (ja tiedän että voisihan viivojenkin kanssa, mutta minkäs teet...). Ja tässä muistikirjassa on tajunnanvirtatekstiä itse asiassa yllättävän paljon, runoja myös, mutta myös jonkin verran tämän kakkosromaanin hahmotelmia kun sen hetken fiilis on ollut enemmän tälle muistikirjalle sopiva (älkää edes kysykö...).


Ja sitten, viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, töihin liittyvä muistikirja. Ideoiden kehittelyä, mutta ihan käytännön hahmotelmia, aikatauluja ja suunnitelmia. Tässä on noita välilehtiä, mikä auttaa huomattavasti pitämään eri osa-alueet erillään. Ja väri on ihanan vaaleanpunainen :)

Ja vielä kuvista puuttuvat muistikirjat, joita en ole päässyt vielä korkkaamaan. Niitäkin meinaan on...

Että sellaista täällä tänään. 
Plus että tänään aloitin kakkoskässärin työstämisen taas ja se tuntuu hyvältä!

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta