Uskalla unelmoida!

Kuva täältä.
Olen kirjoittanut unelmista useamminkin kuin kerran. Koska se vain on aihe, johon en kyllästy. Koska minä unelmoin, haluan kannustaa muitakin unelmoimaan, mutta myös tekemään jotain unelmiensa saavuttamisen eteen.
Itse asiassa blogini toiseksi suosituin teksti käsittelee juurikin unelmia, tai oikeastaan elämistä. Ja aivan ensimmäinen unelmia käsittelevä teksti pitää sisällään ajatuksen siitä, että unelmat antavat elämälle merkityksen, intohimoa elämää kohtaan.
Viime aikoina blogi on ollut hiljainen unelmien osalta, mutta ei se tarkoita sitä ettenkö olisi aihetta pohtinut, tai unelmoinut. Ja itse asiassa Motivation Monday -postauksissa olen myös unelmointia sivunnut, kerran jos toisenkin.

Mutta itse asiaan.

Facebookin Sinä olet kaunis -sivuston ylläpitäjä kirjoitti juuri ennen vuodenvaihdetta mielenkiintoisen päivityksen, heitti ilmoille idean, joka ei ole jättänyt minua rauhaan. Tiivistäen idea on seuraava: Kirjoita joka päivä ylös 20 unelmaasi. Viiden päivän kuluttua sinulla on edessäsi 100 unelmaa.

Tuossa päivityksessä ideana oli tehdä listaus ennen vuodenvaihdetta, jotta uuden vuoden alettua olisi valmiina nuo unelmat, joiden mukaan pohtia elämää ja valintoja, mutta eipä kukaan taida kieltää minua tekemästä sitä nyt, tammikuun lähennellessä puoltaväliä.

Ideana ei onneksi ole toteuttaa noita sataa unelmaa tänä vuonna, kiirehän siinä tulisi. Mutta itse ajattelen että on mielenkiintoista katsoa mitä unelmia esiin nousee kun niitä alan kirjoittaa paperille. Joku unelma voi toteutua tänä vuonna, joku ensi vuonna, joku ehkä kymmenen vuoden päästä, joku ei koskaan. Mutta se ei oikeastaan ole edes se tarkoitus. Joskus niitä unelmia ei edes itse tiedosta, tai vaikka tiedostaisikin, niin hiljaisuuteen jätettynä ne saattavat myös unohtua.

Ehkä se, että istun alas ja kirjoitan aivan konkreettisesti unelmiani paperille auttaa minua myös suuntaamaan niitä kohti, tekemään valintoja, jotka edesauttavat asiaa, ehkä se auttaa minua huomaamaan mikä elämässäni saattaa estää jonkun unelman toteutumisen; on siis myös mahdollisuus kurssinmuutokseen, suunnata laiva oikeaan suuntaan.

Luultavasti osa unelmistani on niin henkilökohtaisia, etten niitä halua tänne blogissa lähteä kirjoittamaan. Mutta se ei ehkä ole tarpeenkaan.

Mutta sata unelmaa; ajattelin ottaa haasteen vastaan.

Kuka tulee mukaan?

Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...