Päivä Porissa.

Porissa olimme melkein viikko sitten, mutta nyt vasta avasin koneen ja päätin kirjoittaa päivästämme jotain tänne bloginkin puolelle kuten oli tarkoituskin.


Ajatuksena oli yksinkertaisesti viettää päivä Porissa, kulkea siellä täällä ja tehdä mitä mieleen juolahtaa. Veimme auton parkkihalliin ja suuntasimme ensimmäisenä Porin torille. Siellä lapset leikkivät hetken aikaa Angry Birds -leikkipuistossa ja ostimme mukaan vielä muutaman litran herneitä ennen kuin jatkoimme matkaamme.
Seuraavana etappina kuvissa on Raatihuoneenpuisto, johon päädyimme käveltyämme katuja pitkin sinne tänne. Istuimme hetkisen herneitä syömässä ja kaunista puistoa ihailemassa kunnes aurinko alkoi porottaa niin kuumasti että oli jo pakko jatkaa matkaa.


En ole itse asiassa näin aikuisiällä käynyt Porissa oikeastaan ollenkaan, ohi ajanut kylläkin. Ja Pori yllätti minut kauneudellaan. Kaupungista löytyi niin paljon kauniita vanhoja rakennuksia ja kokonaisia katuja, jotka yllättivät idyllisyydellään.Minä olisin voinut kuluttaa kokonaisen päivän näitä taloja ja katuja ihailemassa, mutta muu perhe oli eri mieltä. Jatkoimme siis matkaa. Kadun päästä välkkyi vettä ja suuntasimme tietenkin sitä kohti.


Päädyimme siis Etelärantaan ja maisema yllätti kauneudellaan. Osansa tunnelmaan toi vanha puuvillatehdas Kokemäenjoen toisella puolella.


Nopea vilkaisu puhelimen karttaan kertoi Taavi-siltaa pitkin pääsevän Kirjurinluotoon, joten kävelimme vielä siltaa pitkin Kirjurinluotoon vain päättääksemme, että kävelemme takaisin autolle ja ajamme suosiolla auton Kirjurinluodolle, jotta saamme eväät ja kaiken muun helpommin mukaamme.


Kirjurinluodolla saimmekin sitten ajan kulumaan. Ensin etsimme rauhallisen nurmikentän ja levitimme huovan ja eväät ja söimme huolella valmistettuja eväitä hyvällä ruokahalulla. Nautimme auringosta, joka paistoi lopulta pilvettömältä taivaalta monen pilvisen ja sateisen päivän jälkeen. Minä ja mies makoilimme viltillä ja lapset piirtelivät mukaansa ottamiinsa vihkoihin.
Lopulta veimme eväät ja muut autolle ja suuntasimme leikkipuistoihin, joita Kirjurinluodolla sitten riittikin. Kiertelimme puistoa ympäri vielä muutenkin ja seikkailimme hetkisen myös labyrintissä puiston koilliskulmassa.


Ja koska olimme Porissa ja aurinko paistoi, suuntaismme auton nokan vielä kohti Yyteriä. Iltapäivästä lämpöasteita ei ollut enää kuin 17, mutta siitäkin huolimatta lapset vaihtoivat uimapuvut päälleen ja uivat meressä reilun puoli tuntia. Itse nautin enemmän vain auringosta ja uskomattoman upeasta rannasta. Jotain hyötyä viileästä ilmasta, ranta oli melkoisen tyhjä eikä meidän lisäksi ollut montaakaan muuta rantaeläjää.


Loput eväät syötyämme ja houkuteltuamme jälkikasvun pois merestä oli aika suunnata kohti kotia. Yyteriin lupasimme palata vielä uudemman kerran parempien rantakelien merkeissä, mutta uskon että palaamme Poriin vielä monta kertaa muutenkin.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

(Lukupäiväkirjaan) Suvi Ahola; Iljan äidiksi

(Lukupäiväkirjaan) Helena Anhava; Hidas osa

Retkellä - Harjavalta