Ihana syksy!


Otsikoksi meinasin kirjoittaa ihana kevät enkä tiedä johtuisiko siitä että olo on kuin olisi kevättä rinnassa. Mutta pääasia että tuntuu siltä!
Tänään käveltiin kuopuksen kanssa kirjastoon, juostiin lehtien keskellä ja naurettiin. Lainattiin matkaoppaita ja mietittiin että kohta mekin juoksemme siellä aaltoja karkuun, istumme hiekkarannalla ja rakentelemme. Minä ajattelin että imen itseeni sitä kaikkea kauneutta, imen kaiken kuin kuiva pesusieni jotta minä olisin sen jälkeen niin täynnä. Täynnä elämää, unelmia, toiveita.


Matkaa ennen on vielä tekemistä. Ehdin pitää kaksi venäjän tuntia, pitää palauttaa kaikki kirjaston kirjat, käydä kelassa hoitamassa asioita. Ja pitäisi ehkä pakatakin ja siinä onkin tekemistä. Viiden ihmisen vaatteet ja kun Australiassa on lämmin, mutta Uudessa-Seelannissa eteläsaarella vain 11 astetta. Bikineistä tuulipukuihin on siis vaatetusta, ja kameroita mukaan kaksin kappalein, tietokoneet johon tyhjentää muistikortteja, ja että voi kirjoittaa, kirjoittaa sydämensä kyllyydestä kun siltä tuntuu ja kun on itse niin täynnä että on vain pakko kirjoittaa.


Ja vaikka keittiöstä piti vetää verhot auringon vuoksi kiinni, niin nautin siitä että aurinko paistaa. Se tekee syksystä niin paljon lempeämmän. Saa iloiseksi. Ja se saa hymyilemään. Ja tänään hymyilen sille että menemme katsomaan miehen siskon vastasyntynyttä, eilen näin seitsemänviikkoisen eikä minulla ole silti vauvakuumetta. Elämän haurauden edessä kyllä hiljenee, hiljenee sille kuinka pienestä kaikki alkaa ja kuinka upeasti Jumala on meistä jokaisen luonut ainutlaatuiseksi luomukseksi.


Ja viime päivinä olen hoitanut asioita, hoitanut niin että sauhuan kaikkialle, mutta joskus se tuntuu hienolta että minä saan itsestäni irti vaikka mitä jos vain haluan.

Ja on viime päivinä ilmoille heitelty ideoita, unelmia, pieniä suunnitelmia tulevaisuudelle, mutta silti kuitenkin tulevaisuus on vain muutama viikko eteenpäin. Ei tarvitse ajatella pidemmälle, ei juuri nyt.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

Retkellä - Säpilän riippusilta

Vehnätön elämä.

Retkellä - Harjavalta