Erilainen Tampere

Niin usein Tampereella käyminen on tarkoittanut kaupungilla kiertämistä ja taidenäyttelyissä käymistä; samoja reittejä kulkiessa siis.
Viime perjantaina suunnitelmat olivat toiset. 
Oli tiedossa yhteinen päivä Tampereella äitini kanssa, mutta tällä kertaa toivessa oli tehdä jotain aivan muuta kuin yleensä. Siksipä päivän kohteeksi valikoitui tällä kertaa Pyynikki.


Pyynikin uimaranta oli kaunis ainakin näin syksyisenä päivänä ruskan värittäessä maisemaa jo hiukan. Enkä voi sille mitään, että autioissa rannoissa on vain oma tunnelmansa.


Hiekkarantojen jälkeen kiipesimme näille kallioille, seisoimme siellä pitkään tuulen tuivertaessa ympärillämme, ja mietin kuinka pienestä arjen onnellisuus voikaan olla kiinni. Joskus ei tarvita muuta kuin käynti itselle tuntemattomassa paikassa, ja se herättää paljon uutta sisimpään.


Pyynikin näkötornilta saa herkullisia munkkeja (ainakin gluteeniton versio oli todella hyvää!) ja pienen herkutteluhetken jälkeen olikin mukava kavuta ylös torniin. Ja me kirjaimellisesti kapusimme hissin ollessa epäkunnossa juuri tuona päivänä.

Mutta mitkä maisemat tornista avautuikaan! Kannatti kiivetä.


Ja päivä kaikkinensa; kannatti rikkoa totuttuja rutiineja! Syyskuun aurinko lämmitti vielä ihanasti, sai koko päivän tuntumaan kauniin rauhalliselta ja lempeältä

Kommentit

Kuukauden luetuimmat tekstit

(Lukupäiväkirjaan) Helena Anhava; Hidas osa

Omaa aikaa.

Muutto!