Lukumaraton II

Päivitän tätä samaa postausta päivän mittaan...

[8.30] Tästä se lähtee. Ajattelin ensin taktikoida aloituskellonajan suhteen, mutta en sitten kuitenkaan. Jos kerran aloitan aamuni lukemisella, niin etenen sen mukaan...joten aamuni aloitin, kuten yleensä, Raamatulla ja kaksi sivua tuli luettua. Ja aamupalan jälkeen Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme eteni viidellä sivulla...
Nyt veljeni tyttö tulee äitinsä kanssa käymään, joten kirja kourassa en taida istua muutamaan tuntiin...

[11.30] Kyläilijät lähtivät. Juoksujalkaa sohvalle, kirja käteen, hyvä asento. Puhelin soi, pitää vastata. Lapset nälkäisiä, odottakaa, äiti lukee vielä vähän. Sellaista se on. Kun voisikin vain lukea. Mutta on oikea elämä, on lapset. Jokapäiväinen elämämme eteni kuitenkin 17:llä sivulla. Riikka Pelo veti meille proosakurssin alkuvuodesta, joten kirjaa on tästä syystä hyvin mielenkiintoista lukea.

[12.30] Luen kun laitan lapsille lounasta, luen kun syön oman lounaani. Tänään minulla on lupa siihen, lupa itseltäni. Tämänkaltaisia päiviä voisi olla enemmänkin ;) 22 sivua taas eteenpäin.

[13.00] Lapsilla on tänään pelipäivä, joten seuraava tunti on kutakuinkin keskeytyksetöntä lukuaikaa. Tästä tunnista otan kaiken irti. Pyykkejä mietin vasta myöhemmin.

[14.00] Lasten peliaika päättyy ja niin myös äidin rauhallistakin rauhallisempi lukuhetki. Jokapäiväistä elämää luin 46 sivua eteenpäin, mutta intensiivisyydessään se vaatii nyt tauon. Jatkan kevyemmällä luettavalla. Välipalaksi luen Hilja Valtosen Nykyhetken tyttölasta, niin kuin arvelinkin sivut juoksevat eteenpäin vauhdilla. Valtosta luettu lyhyessä ajassa 31 sivua.
Tähän mennessä luettu yhteensä 123 sivua. Ei mitenkään erityisen paljon, mutta on kuitenkin. Ja luetut sivut koostuvat kyllä niin sirpaleisista hetkistä että pitää olla ihan tyytyväinen.
Nyt lapsille välipalaa laittamaan ja pyykkien pariin puuhailemaan. Jonkun kai on nekin tehtävä.

[15.00] Lapset ruokittu, pyykit heitetty koneeseen ja Valtosta luettu kuopuksen kiukutteluvinkumisen säestyksellä 28 sivua eteenpäin. Helppolukuinen kirja, etenee kuin vettä vain. Kuopuksen puolen tunnin hervoton kiukuttelu isoveljilleen on laantunut, joten kokeilen onneani ja laitan lapset ulos leikkimään. Sitten voisinkin taas jatkaa lukemista. Ja ettei lopuksi olisi niin suunnatonta lasku-urakkaa, tämän hetkinen sivusaldo on 151.

[16.00] Maassa rauha ja hiljaisuus. Valtonen vei mukanaan, 65 sivua meni niin että hujahti. Nyt kutsuvat velvollisuudet eli pyykkien ripustaminen ja ruuan laitto. Tämänhetkinen saldo siis 216.

[17.00] Rakas kauhukolmikkoni lopetti ulkoleikit ja ruokakin alkaa olla valmista. Valtonen eteni 52:llä sivulla joten kokonaissaldo 268. Ei mikään kärkipään tulos, mutta onhan tässä aamuun aikaa. Eikä lukeminen saa olla kilpailua tai pakkopullaa...

[17.30] Jälkikasvu ruokittu ja itselläkin vatsa täynnä. Jälkiruuaksi luin Hilja Valtosen Nykyhetken tytölapsen loppuun, viimeiset 25 sivua siis. Kokonaissaldo tähän mennessä 293 sivua.


[19.00] Piipahdin kauppamatkalla myös kirjastossa hakemassa hieman täydennystä lukemistooni. Aloittelin tuota Heidi Köngkään Vierasta miestä ja 30 sivua luettuna, mutta ei nyt ainakaan ihan alkusivuilta sytyttänyt. Tältä päivältä tuo kirja saa kyllä jäädä, kokeilen vielä muita.
Kokonaissaldo tähän mennessä 323 sivua.

[21.00] Lasten mentyä yöpuulle luin Juha Itkosen kirjaa Anna minun rakastaa enemmän ja se vaikuttaa hyvältä. muuttoapuna ollut mies tuli juuri kotiin, joten jätän lukemisen tähän 32:een sivuun tältä erää. Nyt laatuaikaa ukkoseni kanssa ja lukemiset saa jäädä. Hyi minua mikä maratoonari...
Kokonaissaldona 355 sivua.

[8.30] Seuraava aamu. Raamattua kaksi sivua ja Itkosen Anna minun rakastaa enemmän eteni lukumaratonin puitteissa 21 sivua. Maraton on osaltani ohi, maaliviiva ylitetty tai aikaraja tullut vastaan.

Lukumaratonin loppusaldo sivuina on 378. Ei kovinkaan erikoinen kun vertaa monen muun osallistujan suorituksiin, mutta toisaalta ainakin yritin lukea eikä se aina ollut ihan helppoa yrittää nipistää aikaa lukemiselle jostain välistä.

Kommentit

  1. Tsemppiä maratonille! Minäkin osallistun, mutta aloitan vasta iltapäivällä viiden maissa. Jännittää jo!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Omalta osaltani maraton on nyt ohi ja ehkä tekisin jotain toisin...mutta seuraavaa maratonia odotellessa :D
    Tsemppiä sinnekin suuntaan, sinulla tuota maratonaikaa on vielä jäljellä!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi

Kuukauden luetuimmat tekstit

Muutto!

Joskus unelmat muuttuvat.

Kysymyksiä ja vastauksia...